Dexter — 17 november 2023

Recruitment Consultant, een vak apart!

Alles gebeurt om een reden

In februari 2022 heb ik de beslissing genomen om eindelijk de overstap te maken van de horeca naar recruitment om al mijn Bedrijfskunde kennis aan de Erasmus Universiteit te benutten. Geen enkel moment kwam het door mijn hoofd dat ik in de IT-sector zou bemiddelen. Meerdere malen kwam ik de website van Dexter tegen maar durfde niet te solliciteren gezien ik amper wat van IT wist.

Een paar dagen later ontving ik een bericht met ‘Robbi van Dexter’ en ging twijfelend toch wat inlezen over IT. Aan de ene kant was ik bang om het onbekende in te duiken, maar aan de andere kant dacht ik “Nee heb je, ja kan je krijgen”. Aarzelend heb ik dus mijn sollicitatieproces gestart en na een kennismaking ben ik gelukkig uiteindelijk bij Dexter beland.

Mijn eerste stappen als Recruitment Consultant

Robbi en ik waren blij met elkaar en zijn gelijk begonnen met intensieve trainingsprogramma’s voor de eerste twee weken. In die periode raakte ik bekend met IT-technieken, programmeertalen, frameworks, maar ook met de sales kant. Ik heb voor het eerst gezien hoe ik kandidaten en klanten moet benaderen, hoe ik mensen in beweging kan brengen en hoe ik het beste om kan gaan met een zo’n dynamische functie.

Stap voor stap heb ik mijn trainingswielen losgelaten en ben meer hands-on aan de slag gegaan, waar ik alle theorie in praktijk heb kunnen zetten. De losse deeltjes begonnen eindelijk in elkaar te vallen en de puzzel ziet er steeds voller uit.

Dag in dag uit word ik uitgedaagd om een betere versie te zijn en om mijn angsten te overkomen. Robbi is er altijd voor me en ik geniet met oprecht van mij ‘owww’ momenten naarmate ik nieuwe verbanden in ons unieke werkwijze ontdek. Niet elke dag is een perfecte dag, maar er heerst zeker een hardwerkende en gezellige sfeer, waardoor wij uiteindelijk toch efficiënt successen scoren.

Terug in de tijd

Welk advies zou ik aan mezelf geven voordat ik mijn recruitment carrière begon? Durf om fouten te maken. Het is eigenlijk ook een advies geldig tot de dag van vandaag en niet alleen voor mezelf, maar ook jou, de lezer. Ga uit je comfort zone en zorg ervoor dat je nooit onbewust bekwaam wordt. Blijf kritisch naar jezelf kijken en wees niet bang over wat anderen van jou vinden. Het klinkt heel basic, maar vaak wordt dat toch vergeten.

Vertegenwoordigers van potentie

Recruitment Consultant is een vak dat onderschat wordt en zelfs ik moet toegeven dat ik in het verleden erop neer keek. Echter, realiseer ik me nu hoe breed en onmisbaar dit vak eigenlijk is en hoe groot de impact is die ik kan hebben in andermans leven als een goede recruiter. Het geheim is om een goede coach te hebben om zo vervolgens zelf een voorbeeld te worden voor de volgende nieuwelingen.

Bij Dexter zal je jezelf zeker meer ontdekken. Je bent ook een essentiële factor in het leven van anderen die, zoals jij, succesvol willen zijn in de arbeidsmarkt. Per definitie bemiddelen wij professionals in de IT-sector, maar bij Dexter gaan wij verder. Onze werkwijze is het vertegenwoordigen van developers die geen genoeg kansen krijgen om hun potentie te benutten. Dit heb ik zelf als buitenlander meegemaakt, waarbij ik soms bepaalde kansen niet kreeg aangeboden door mijn Colombiaans accent en mijn Latina karakter. Onderschat andermans motivatie en leergierigheid niet, want dat zijn twee van de vaardigheden die evenveel belangrijk zijn als een schooldiploma.

Ik kijk er elke dag naar uit om naar werk te gaan om weer te vallen en weer op te staan. En aan het einde van de dag als ik in bed lig, krijg ik samen met een positieve zucht een gevoel van voldoening door te weten dat ik vandaag minstens 1% beter ben geworden dan gisteren.