Dexter — 5 augustus 2021

Mijn eerste drie maanden bij Dexter

Drie maanden geleden ben ik begonnen bij Dexter Staffing als Recruitment Consultant na een lange en veelzijdige carrière in de evenementen en hospitality industrie. Die overstap klinkt niet erg logisch, maar er blijken meer overeenkomsten dan men denkt…

Vergelijking cocktail maken

In elk vak is goede ondersteuning en begeleiding ontzettend belangrijk, vooral als je een ambitieus persoon bent. Ik zie het als een cocktail; Heb je geen glas, of heb je wel een glas maar is het glas gebroken? Dan kun je er van uit gaan dat je er geen drankje in kunt bouwen. Ongeacht de ingrediënten die er in je bar staan, en zelfs de garnituren om de cocktail de finishing touch te geven zullen niet tot hun recht komen zonder het glas. Hoe dan ook zul je niet slagen om een goed product te presenteren.

Nieuwe uitdaging

Op zoek naar een nieuwe uitdaging na ruim 6 jaar als zelfstandige in binnen- en buitenland, kwam ik aan bij Dexter waar ik verschillende ‘ingrediënten’ met mij mee bracht. Denk bijvoorbeeld aan alle skills en ervaring die ik tijdens mijn voorgaande banen heb opgedaan, maar ook een enorme dosis ambitie en de natuurlijke drang om iets nieuws te leren. Ik was op zoek naar een leerschool, zeker nadat stilzitten door de Covid-crisis mijn hersenen deden schreeuwen om stimulans. Een omgeving waar mijn ambitie niet werd gezien als ‘te veel ambitie’ en ik juist de verantwoordelijkheid zou krijgen waar ik behoefte aan had.

 

De eerste weken

Tijdens de eerste weken bij Dexter volgde er een intensieve training waar ik stap voor stap leerde over bijvoorbeeld de recuitment cycle; de belangrijkste rode draad in de recruitment. Daarnaast leerde ik over softwaretechnieken en programmeertalen, frameworks en methodieken. Tot slot leerde ik meer over hoe gespreksstructuur een hele belangrijke factor is in zowel het contact met de kandidaat als met de klant.

Communicatie is key om de wensen te bepalen van je klant. Ook hier vond ik een overlapping met cocktails; de ingrediënten kies je op basis van het smaakpalet en eerdere ervaringen van je gast. Die informatie verkrijg je alleen als je je best doet om je gast écht te leren kennen.

De uitvoerige recruitment training combineerde ik met mijn hospitality kennis wat mij hielp om voor mijn kandidaten de juiste match te vinden voor hun vervolgcarrière. Maar ook tijdens het schakelen met klanten om de perfecte programmeur te vinden kon ik deze combinatie gebruiken.

Drie maanden later

Nu, 3 maanden later, heb ik mijn training afgerond en heb ik zelfs mijn eerste successen behaald als recruitment consultant. Tuurlijk waren mijn eigen ‘ingrediënten’ van belang om deze successen te behalen, maar zonder de training en intensieve begeleiding zouden die nooit tot zijn recht zijn gekomen. Je zou kunnen zeggen dat ik bij Dexter opgezet ben om te winnen, en niet om te falen.

Zoals je in de cocktails niets kunt creëren als je geen glas hebt om het in te presenteren, kun je ook niet een carrièreswitch maken en slagen zonder de juiste training en begeleiding.Bij Dexter heb ik dat ‘glas’ gevonden en hoop ik de ervaring die ik bezit, én de kennis die ik heb opgedaan binnen Dexter, tot een mooi, gebalanceerd eindproduct te mixen.

Natuurlijk kun je binnen 3 maanden ver komen, maar groei is zowel relatief als eindeloos. Daarom hoop ik de komende tijd meer te leren, nog meer te ontdekken en nog veel meer te groeien tijdens mijn IT-avontuur.